Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2008 01:21 - Героят на нашето време Д. Тадъръков
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 10231 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2008 01:24


от нета -

Лицето Димитър Тадатъков е отдавнашен и много добър познайник на редица западни тайни служби, за което той е отлично осведомен. По неведоми ДС-КГБ пътища и връзки обаче той бе "оставен" твърде дълго да вършее в чужбина, като службите се ограничаваха само със проследяване и регистриране на движението и действията му. Което е тема на друг разговор...Каквото и престъпление и нарушение да извършваше въпросният "професионалист" от ДС, той винаги някак си излизаше "сух" - под благосклонния поглед на всички правителства, главни прокурори и контролни органи. Досега!
Десетки са далаверите и престъпленията, извършени и провокирани от въпросното лице, никога и от никого несанкционирани. Досега.
Поставянето му на възловия пост изпълнителен директор на фонд "Земеделие", контролиращ и разпределящ огромните суми, постъпващи от ЕС обаче явно "преля чашата". Откровеното налагане на подобни откровени престъпници в управлението на България, както и на Румен Петков, Румен Овчаров, Първанов и останалите не остави и грам съмнение - проблемът на българската мафия, така последователно и силно лансирана от кукловодите и, стана проблем и на ЕС, и на световната демократияна общност. Границата бе вулгарно и категорично премината! Съвсем логично и започва серията от действия (НАЙ-НАКРАЯ!) от страна на ЕС, САЩ и останалата демократична общност, на чието начало сме свидетели сега.
Колкото и да се правят на ущипани и Първанов, и Доган, и Станишев, и особено Борис Велчев, въпросите за множеството категорични престъпления на Тадаръков, известни и в ЕС, си остават...
Колкото и да е къса паметта на българите, сигурно все още някои си спомнят времето на Жан Виденов (не беше чак толкова отдавна), когато въпросният червен господин премиер отменяше дните за парламентарен контрол, за да бяга от простички въпроси. Като например защо и как "Мултигруп" проникна в най-високите етажи на изпълнителната власт в кабинетите на Беров и Виденов и как и защо финансовите министри Стоян Александров и Димитър Костов толерираха незаконната приватизация на "Булгарлизинг".

 

Една независима пълна ревизия на Булбанк със сигурност ще разкрие поне съдбата на над 2 милиарда долара валутен резерв, стопили се само през 1990 г.
Следващият по значимост въпрос от огромно значение за България и бъдещето и, вкл. и за националната и сигурност, е за пълна ревизия на външнотърговските дружества и неявните фирми на разузнаването. Такива ревизии и до ден днешен така и не са направени.
И за слепите е ясна връзката между сегашното плачевно състояние на държавата и тоталното и прервземане в лицето на президента, правителството, икономиката, финансите, правораздаването, гл.прокурор, МВР, политиката, медиите и всички аспекти на живота в България от мафията, организираната престъпност! Въпросът е ИЛИ - ИЛИ! БЪЛГАРИЯ - ИЛИ МАФИЯТА! И ако искаме да имаме България, то трябва да се ликвидира мафията! Първото правило за борба с мафията е секване на паричните и потоци.
И КАКВО ПО-ЛОГИЧНА И ПРИОРИТЕТНА ПЪРВА СТЪПКА В ТАЗИ БОРБА Е ОСВЕТЯВАНЕТО НА МАФИЯТА И ПОСОЧВАНЕТО НА ЯСНИ И КРУПНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО ТЯ Е КОНСУМИРАЛА ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА И СВЕТОВНА ОБЩНОСТ?


Къде потънаха 11 милиарда долара външен дълг отпреди 10 ноември

"ВЕЧЕ СЕДМА ГОДИНА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ С ПАРИТЕ, КОИТО СА ВНЕСЕНИ В БЪЛГАРИЯ ПОД ФОРМАТА НА ЗАЕМИ ОТ 80-ТЕ ГОДИНИ, КОЕТО Е ЕДНА ОГРОМНА СУМА И НИЕ НЕ Я ЗНАЕМ КЪДЕ Е !!!!!!
НАД 300 БАНКИ В ЛОНДОНСКИЯ КЛУБ, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!) ЧАСТНИ, СА ИЗПОЛЗВАЛИ ЛЕКОТО ДАВАНЕ НА ДЪРЖАВНА ГАРАНЦИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТА И О СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА, И СЕГА БРЕМЕТО СЕ СТОВАРВА ВЪРХУ НАС!"
Това казва премиерът (тогава) Софиянски малко след като се завръща от Вашингтон. Там той разговаря с представители на международните ни партньори, чиято финансова помощ ни е жизнено необходима. При разговорите си ПРЕМИЕРЪТ НАПРАВО ПОСТАВИЛ ВЪПРОСА:
"АКО КОМУНИСТИТЕ ИЛИ ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СА ИМАЛИ ИНТЕРЕС ДА УНИЩОЖАТ ДОКУМЕНТИТЕ КЪДЕ СА ОТИШЛИ ТЕЗИ ОГРОМНИ СРЕДСТВА, ТО КЪДЕ СА ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ В ЗАПАДНИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ ?"
ОТГОВОРЪТ БИЛ ВДИГАНЕ НА РАМЕНЕ...
Темата за потъналия огромен външен дълг на България бе и е до ден днешен табу за висшата политическа класа! Вярно е, че в годините на т.н. псевдопреход след 10 ноември 1989 г. се открадна много повече... Наличието на нови и нови престъпления обаче не значи и не може да значи опрощаване на старите. Най-малкото поради факта, че авторите зад сцената на голямото планирано разграбване са едни и същи лица и структури зад кулисите. Е, с изключение на някои, които скоропостижно се споминаха.
ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ НЕЩА - НЕ, ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ЕДНО ИСТИНСКО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВАШЕ И ТРЯБВА ДА НАПРАВИ (но не бе сторено досега) Е НЕЩО БЕЗКРАЙНО ЛОГИЧНО И ПРОСТО!
ТОВА Е ПЪЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА И ДЕТАЙЛНА РЕВИЗИЯ НА БНБ И БУЛБАНК (бившата БВтБ), КОЯТО БЕ ТИТУЛЯР НА 9/10 ОТ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ!
Такава ревизия трябваше да се направи още преди държавата да го приеме като свой, сключвайки през 1994 г. споразумение с Лондонския клуб. Не бе направена!
Бивш финансов министър в несоциалистическо правителство (за комунистите нещата са ясни) заяви, че от 1992 г. ЕПИЧНА БИКА !!! СРЕЩУ ПОДОБНА РЕВИЗИЯ, КОЯТО ЗАВЪРШИЛА УСПЕШНО!
Единственият влязъл ревизор в БВтБ няколко месеца по-късно почина. Казват, че от сърце...Други пък казват, че когато става въпрос за милиарди, случайности няма

Ръководството на "Булгарлизинг" АД е изкупувало НЕЗАКОННО акции на дружеството, собственост на държавни фирми, влизащи в "Консолид Комерс", срещу погасяване на задълженията им, съобщава друг представиттел на принципала при друго правителство - зам.министърът на търговията (тогава) Христо Михайловски! СДЕЛКИТЕ СА НЕЗАКОННИ!!!, ЗАЩОТО НЕ Е ИСКАНО РАЗРЕШЕНИЕТО Н СОБСТВЕНИКА - МИНИСТЕРСТВОТО НА ТЪРГОВИЯТА (ПО ТОВА ВРЕМЕ)!
ДЕЛЪТ НА "КОНСОЛИД КОМЕРС" В "БУЛГАРЛИЗИНГ" Е 45.6% (друг е въпросът как е спаднал до там!), А НЕ КАКТО ТВЪРДИ ТАДАРЪКОВ - 3% - заявява г-н Михайловски!"...
На 28 януари 1998 г. се отваря личния сейф на убитата бивша счетоводителка на "Булгарлизинг" АД Стефанка Михнева. В касата са съхранявани секретни документи, касаещи дейността на шефове от акционерното дружество (между другото до един лица от ДС), които могат да осветлят мотивитеза екзекуцията. (Това не е първото организирано убийство на служител на "Булгарлизинг", директно замесен в дейността на ръководството на дружеството! - няколко години преди това е убита друга служителка - Катя) Дни преди разстрела Михнева е споделила с близки, че началник от "Булгарлизинг" Е ТЕГЛИЛ ОТ БАНКА КРУПНИ СУМИ, КОИТО НЕ БИЛИ ОСЧЕТОВОДЕНИ, СЪОБЩИЛИ САМИТЕ ТЕ ПРЕД СЛЕДСТВЕНИТЕ ОРГАНИ! Иззети били документи от "Булгарлизинг", "Пиринпласт", приватизационния фонд "Булгарлизинг", "Еър Варна", строителната фирма "Атлас", "Еврокапитал", "Форс Солия".
56 годишната финансистка бе застреляна пред входа на жилището и в блок 114 в столичния кв. Хиподрума. Убийците Явор Велчев (29 г.) и Валентин Григоров (30 г.) бяха заловени в понеделник. Криминалистите установяват, че двамата, които били членове на ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА (познайте коя!), са се познавали с жертвата. Месеци преди да ликвидират Михнева, те я заплашвали и изнудвали със сумата от 50,000 марки. УБИЙСТВОТО БИЛО ПРЕДВАРИТЕЛНО ОРГАНИЗИРАНО, става ясно по време на разследването Екзекуторите са се подсигурили с 4 автомобила, мобифони и скривалище извън София. РАЗСТРЕЛЪТ Е СВЪРЗАН С РАБОТАТА НА МИХНЕВА КАТО ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ ПО ВАЛУТАТА В "БУЛГАРЛИЗИНГ" Е СТАНОВИЩЕТО НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ МВР

Нека обаче да видим какво е състоянието в ДЪРЖАВНОТО дружество "Булгарлизинг" по това време, където се изявява "професионалистът" Димитър Тадаръков. (Интересни са също и серията финансовите инжекции, оказвани на лица като Константин Тренчев, Александър Йорданов, Венценслав Димитров и други изявени и гласовити "демократи" на възлови позиции тогава.)
"Скоро ще тръгне процесът за обявяване на несъстоятелност на "Булгарлизинг" - съобщава зам.министърът на промишлеността в Пловдив през октомври. 38 милиона долара са задълженията на външнотърговското дружество към Стопанска банка и то е ДЕКАПИТАЛИЗИРАНО, твърди принципалът Маринов! Работа на синдиците на Стопанска банка е да поискат от съда обявяването в несъстоятелност, уточнява зам.министърът.След решението на съда задълженията на различни фирми, включително и на ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС, към "Булгарлизинг" ше се предоговарят със синдиците. "Отричам хипотезата "Булгарлизинг" да обявява длъжниците си в несъстоятелност, СЛЕД КАТО ДЕФАКТО ТО САМОТО Е В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ!" (Забележка - става дума за държавно - все още - дружество, на което принципалът е...ДЪРЖАВАТА!!!)
Дългът на "Булгарлизинг" към Стопанска банка (И ТЯ ДЪРЖАВНА!) е заради вноса на машини по лизинг за 100 милиона долара. Кредитори по тази сделка бяха френската "Асосиете женерал", "Дойче банк" и още няколко други банки. 4 години по-късно "Булгарлизинг" откупува дълга за 30% от стойността му, като за целта ПОЛЗВА КРЕДИТ ОТ ДЪРЖАВНАТА СТОПАНСКА БАНКА НА СТОЙНОСТ 23 МИЛИОНА ДОЛАРА! Като залог дружеството посочва вътрешните си вземания от ДЪРГАВНИТЕ заводи и предприятиа, някои от тях със стратегическо значение !!!
И така - накратко държавният служител Тадаръков, използвайки спуснатите му предварително схеми и предоставени контакти, обслужващи лица, структури и канали на организираната престъпност, с благосклонната безпричастност или зле прикрито съдействие на принципала (и то при няколлко поредни управления) - Държавата и правителството, изведнъж се трансформира от държавен служител в собственик на активи за десетки милиони долари на фона на разрухата и разграбването на предприятиата и държавата от ...същите тези лица и структури! Как

През 1994 год. тогавашният държавен служител и настоящ изпълнителен директор на фонд "Земеделие" Димитър Тадъръков си открива сметка в американската банка Prudential Security - клон DWS. На бланката за отваряне на сметката пише Димитър Николов, австрийски поданик, живеещ във Виена нз "Мария Хилферщрасе". Номерът на сметката е 881037, подписът - Димитър Тадаръков, датата - 31.1.1994 год.
По това време г-н Тадаръков има контакти и с други банки - наши и чужди, прави множество неясни преводи на пари, фалшифицира документи на фирми за банкови трансфери, какъвто е случаят с швейцарската фирма "IBL". Това твърдят съдружниците в "IBL" Димитър Гачев, Ала Иванова и администраторът Лука Блини.
"IBL" е регистрирана на 1.08.1989 г (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ДАТИТЕ - бел.моя!). Според швейцарските власти Тадаръков прехвърля от сметка на "IBL" в Швейцария около 1 милион швейцарски франка в Стопанска банка. След трансфера парите изчезват от българската банка...
ШВЕЙЦАРСКИТЕ ВЛАСТИ УСТАНОВЯВАТ, ЧЕ ТАДАРЪКОВ САМОВОЛНО, ИЗПОЛЗВАЙКИ ПРАЗНИ БЛАНКИ И ДОВЕРИЕТО НА СЪДРУЖНИЦИТЕ, Е ФАЛШИФИЦИРАЛ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРЕВОДИ, С КОИТО ЗАПОчВА ИЗТОчВАНЕТО НА МИЛИОНА ОТ БАНКАТА.
За това активно му помага тогавашният зам.председател на Стопанска банка Радко Радовски, приятел на Тадаръков и съдружник във фирмата "Финко

При гореописаните "активности" на Тадаръков, той извършва следните преводи:
- Превод от 100,000 DM на Марко Гарнизов, живеещ в Германия. Парите са изпратени под формата на кредит на 26.7.1990 г. Според Гарнизов тези пари НЕ СА БИЛИ ЗА НЕГО!
- Превод от 44,000 шв.франка на 17.03.1992 г., предназначени за фирма "Вагнер Интернешънъл" - Швейцария без придружаваща документация;
- Превод от 73,000 шв. франка на 08.08.1992 г. за същата фирма. Като мотив е посочен "по договор на "Иватек"". (ОТ ФИРМА "ИВАТЕК" СЪОБщАВАТ, ЧЕ НЯМАТ ПОДОБЕН ДОГОВОР С "ВАГНЕР" И ДОКУМЕНТНАТА ИЗМАМА БИЛА ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВИДНА, ЗАЩОТО ВТОРИЯТ НЕОБХОДИМ ПОДПИС НА "ИВАТЕК" ЛИПСВАЛ!)
-Превод от 179,000 долара на 14.11.1991 г. в швейцарска банка БЕЗ НИКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ!
-Превод от 13,425 DM на 14.04.1992 г. до германска банка БЕЗ НИКАКЪВ МОТИВ.
-Превод на 10,000 шв.франка на 14.08.1991 г. за Кредит Банка -Марибор, ОТНОВ БЕЗ МОТИВИРОВКА И ЗАДЪЛЖНИЯ ВТОРИ ПОДПИС ОТ "ИВАТЕК".
-Превод на 7,000 долара на 3.01.1992 г. за фирма "И.Т.А." в клон Албена на Стопанска банка. За този превод съдружниците установяват, че "И.Т.А." е регистрирана от г-жа Силвия Ролинска (американски адвокат и бивша секретарка на Стоян Ганев в ООН).
Фирма "И.Т.А." е офшорна фирмана Димитър Тадаръков и е регистрирана от г-жа Ролинска в Ню Йорк на 27 март 1991 г.
През това време Димитър Тадаръков купува и строи вила за 50.000 долара в Бистрица (вилата е закупена на името на тъщата на Тадаръков от бившия зам.министър на строителството Людмил Ангелов), два апартамента в Бургас на ул. "СливницА" #128, два апартамента в София в "Младост 1", купува още един апартамент в "Младост" до Окръжна болница и един в центъра на София. По това време "професионалистът" все още е ...държавен слуъжител 

Агенцията за приватизация, в лицето на изпълнителният и директор в писмо #12-00-0004/22.01.1993 г. до финансовото министерство и прокуратурата (отдел Гражданско-съдебен надзор - ЧУВАШ ЛИ, БЕ ГОСПОДИН ВЕЛЧЕВ!?) описва нарушенията (какво великодушно определение, между впрочем!) в "Булгарлизинг"! Двете институции се сезират ЗА ИЗВЪРШЕНА НЕЗАКОННА ПРОДАЖБА НА АКЦИИ ОТ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПО НОМИНАЛ НА ИЗБРАНИ ЧАСТНИ ЛИЦА ;
-ЛОРА ВИДЕНЛИЕВА (ТЯ САМА ПО СЕБЕ СИ Е ДЕУГА ДЪЛГА ИСТОРИЯ ЗА ИЗМАМИТЕ В БЪЛГАРИЯ...) - ЗА 15 МИЛИОНА ЛЕВА,
-СТОЯН САДОВСКИ - ЗА 3 МИЛИОНА ЛЕВА;
-СТЕФАН КОЛЕВ - ЗА 760,000 ЛЕВА, "ПРИВАТИЗИРАЛ" МЕЖДУВРЕМЕННО НАБЪРЗО И "РУЕН" ООД...

 Изтичането на държавния капитал е определено от шефа на "Булгарлизинг" Димитър Тадаръков като приватизация чрез ... лизинг!!! Всъщност схемата на мащабното разграбване е безкрайно проста - част от ДЪРЖАВНИТЕ предприятия-акционери имат задължения по лизингови договори към ДЪРЖАВНАТА "Булгарлизинг", вземала кредити от западни банки като ДЪРЖАВНА фирма. Чрез предварително изискано от Тадаръков писмо ДЪРЖАВНАТА "Булгарлизинг" се упълномощава да продаде част или всичките акции ПО НОМИНАЛ. С тази "операция" Тадаръков обещавал намаляване на дълга на лизингополучателите към централата.
Тази НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА ПРОДАЖБА се извършва в НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА (напомням - първоначалната продажна цена на акциите се определя след оценка на лицензирани от Агенцията за приватизация оценители), А САМАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ СЕ ИЗВЪРШВА ОТ ПРИНЦИПАЛА - РЕСОРНОТО МИНИСТЕРСТВО! Тадаръков "успява" да "откупи" БЕЗ НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ОТ ТЪРГОВСКОТО МИНИСТЕРСТВО ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ ОТ 100 МИЛИОНА ДОЛАРА СРЕЩУ 30% ОТ СТОЙНОСТТА МУ, ПОЛЗВАЙКИ ЗАЕМ ОТ ... ДЪРЖАВНАТА СТОПАНСКА БАНКА...
Много и много още "подвизи" може да се изпишат само за този "герой" от това правителство...А да са вгледаме ли малко по-детайлно и в житието и битието на другите?

Вие, които сте в България, истиснките граждани и журналисти (ако има все още такива), хора от парламента, опозицията...
Защо поне един не се обърне и да попита другарят Борис Велчев, ДАНС, МАНС - КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПРЕДОСТАВИ, ЗА ДА ВКАРАТ ПОНЕ ЕДИН ГОЛЯМ РАЗБОЙНИК В ЗАТВОРА



Тагове:   нашето,


Гласувай:
1



1. zakk - Какъв е този въпрос "Защо не ...
22.04.2008 01:30
Какъв е този въпрос "Защо не вкарат един голям разбойник в затвора" Защото имат по голяма файда да е извън затвора... Все пак живеем в България и в време в което парата е Господ...За съжеление
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1864709
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031