Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2009 21:46 - Далавери в НАП
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 30521 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 17.02.2009 16:13


 

Натиск върху българските власти за разплитане на гигантските измами се оказва от Брюксел

далавери в НАП
Делото "Мургина" ще е тест за волята на държавата за борба с "белите якички"

Сигналите за нередности в Националната агенция по приходите (НАП) и констатираните схеми за източване на ДДС са се разраствали лавинообразно в последните месеци на разследването. В седем териториални дирекции на НАП е установено "разпъването на чадър" над определени фирми, ощетявали държавната хазна с милиони левове. Някои от фирмите са свързани директно с БСП, НДСВ и ДПС, а други – с много близък човек до подалата преди ден оставка шефка на НАП Мария Мургина. Това научи Mediapool в петък от отлично осведомени източници.

Натиск върху българските власти за разплитане на гигантските измами се оказва от Брюксел, където са постъпили сигнали от страна на бивши данъчни служители в Пловдив, както и от опозиционни депутати. Изпратената информация е била подкрепена с документи.

В Брюксел е получен списък с имената на около 100 души, за които се твърди, че са ощетили бюджета с около 1 милиард чрез източване на ДДС. Твърди се, че далаверата е осъществявана чрез фиктивен износ за бившите съветски републики и Румъния. Друга схема за източване на пари от ДДС е чрез фиктивни транзакции – дадена стока се купува на ниска цена, а след това се продава на многократно завишена.

Според неофициална информация в изпратения до Брюксел списък фигурират имената на бизнесмените Христо Ковачки, Георги Гергов, Ветко Арабаджиев, Николай Банев и шефът на "Меком"- Силистра Стефан Райчев, които от далавери с ДДС ощетили държавата общо с около 600 милиона лева.  

   http://www.mediapool.bg/show/?storyid=149017&srcpos=1#msgs
...............................................................

Гущеров БСП - че е говорил и с двете страни. ДПС били категорични, че по този начин се работи срещу тях на парламентарните избори.

На въпрос ако Цолчовска е хванала източване на ДДС, червеният депутат бе категоричен, че за тази цел има прокуратура. БГНЕС припомня, че уволнената териториална ръководителка на данъчните в града Милена Цолчовска с напълно редовен ревизионен акт е задължила фирмата му „Булмекс” ЕООД да плати 780 000 лв. Дължимата сума обаче не е постъпила в бюджета, фирмата е продадена на турското дружество „Гелик”, а Цолчовска получава редица заплахи и е уволнена.

В една от фирмите на Сефер – "Андора ууд панел индъстри" участие е имала и сестрата на депутата от ДПС Камен Костадинов–Христилия Тончева.

След като възниква конфликтът между човека на Доган и висшата данъчна служителка, тя е повикана в София в кабинета на Мария Мургина. Последната казва на Цолчовска, че „не е харесвана от политическите сили” и й предлага да подаде оставка, за да бъде преназначена във Варна. Цолчовска обаче напуска данъчната администрация.

 

Снежана Гроздилова-  Служители на Национална агенция за приходите са подавали в парламентарната комисията по борба с корупция анонимни сигнали за нарушения във ведомството, Дарик,

 

Георги Кадиев, бивш зам.-министър на финансите, който отговаряше пряко за приходната администрация-  Предполагам, че до края на седмицата ще имате оставката на министъра на финансите, тъй като събитията наистина се развиват главоломно и обвиненията, които аз чух срещу Националната агенция за приходите (НАП), надхвърлят до голяма степен това, което аз съм видял, когато съм се занимавал професионално с тези неща"; И тук за мене е абсолютно ключово министър-председателят да вземе бързо решение, както го направи с изпълнителния директор на НАП, да реже на месо, да поиска оставката на министъра на финансите, дори да оставим настрана техническите детайли, дори заради липсата на контрол от негова страна

 

премиерът Сергей Станишев заяви, че няма нищо вярно в прогнозата на бившия зам.-финансов министър. "Това е някаква измислица на господин Кадиев. Няма такова нещо",

 

Роман Василев увери, че "правосъдието ще стигне до края" по случая с НАП.; Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и прокуратурата правят проверки за измами с ДДС в приходната агенция, а Сметната палата проверява администрирането на приходи от ДДС

 .............................................................................
Иван Костов обяви
, че партията му настоява главният прокурор Борис Велчев да съобщи името на прокурора, който е предупредил директора на НАП Мария Мургина да не бъде хваната.

"Борис Велчев трябва да каже кога е звъняно, от кой телефон е звъняно. Ние знаем името, главният прокурор трябва да поиска отстраняването на Пламен Орешарски и да поиска имунитетите на засегнатите депутати", обясни още тъмносиният лидер.

антикризисната програма на правителството не дава никакви резултати.
..............................................................................................................

Ексданъчен директор: Мургина ми каза, че депутат иска да мe махнат

17 февруари 2009 / News.dir.bg Докато е била директор на данъчната дирекция Мария Мургина е спирала проверки за измами на ДДС
Дъбов, М. Велчев, Иван Иванов,, Бойко Найденов, депутати от НДСВ СДС
.......................................................................................

МУРГИНА - 
ФАМИЛИЯ МУРГИНИ ВОДИ НАЧАЛОТО СИ ОТ СЕЛО ГАЛИЧЕ-БЕЛОСЛАТИНСКО. ПОКОЙНИЯТ И РОДСТВЕНИК ХРИСТО МУРГИН Е БИВШ ШЕФ НА МИЛИЦИЯТА И ДС В ГР.ВРАЦА. НА СЪВЕСТА НА СЪЩИЯ ЛЕЖАТ МНОГО НЕВИННО УБИТИ И РЕПРЕСИРАНИ. ЕДИН ОТ ТЯХ Е МОЯ ДЯДО БОГ ДА ГО ПРОСТИ, И НЕГОВ ПЛЕМЕННИК, ЛИДЕР НА МЛАДЕЖКОТО ДРУЖЕСТВО "НИКОЛА ПЕТКОВ", ПОЧИНАЛ СЛЕД ЖЕСТОКИ ПОБОИЩА. СЪЩИЯ ТОЗИ МУРГИН И ДРУГ НЕГОВ ПРИЯТЕЛ - МАРИН ЙОТИНСКИ СА В ОСНОВАТА НА СТОТИЦИТЕ РЕПРЕСИРАНИ В Галиче и ОКОЛИЯТА. СИНЪТ НА ТОЗИ МАРИН ПЛАМЕН ЙОТИНСКИ, СЕГА Е ЖУРНАЛИСТ ВЪВ В-К ТРУД....
..................................................
Кой е прокурорът
А кой е Камен Ситнилски  -

1.     ТАТКО на Съдебната сестема

/Европа ни спря парите заради корупция и конфликта на интереси на Батко и Братко в Пътната агенция и заради Съдебната система….А кой е ТАТКО /

Татко - Камен Добринов Ситнилски- Зам. Главен прокурор

Дъщерята Мария Ситнилска- Съдия в Административен съд-София.До назначаването си в съда е работила като юрискунсулт на МВР.

Съпругата Донка Ситнилска - счетоводител на Националната следствена служба.

Син Ситнилски- юрист на Централната Служба за Борба с Организираната Престъпност.

Другият син Ситнилски - юрист на Агенция”Митници,,

Камен Добринов Ситнилски до 1992 година работи в Главна прокуратура.

През февруари 1992 г. първото правителство на СДС назначава за главен прокурор Иван Татарчев, който през месец май 1992 г., внася предложение във Висшия съдебен съвет (ВСС) за неговото освобождаване от длъжност.

Мотивите на главния прокурор за освобождаването от системата са - Камен Ситнилски е прекратил дело №2 (За Чернобилската екокатастрофа.След отстраняването на Ситнилски е възобновено и завършва с осъдителни присъди). .

Следва адвокатска практика на Камен Ситнилски където той е последователно е адвокат на

- Цветелин Кънчев-Дон Цеци.

-Бъдещият министър на вътрешните работи Георги Петканов.

-Сдружение “Юнион-Ивкони”- свързано с ДПС лидери.

-Асоциация на автомобилните превозвачи в София- свързана с Алексей Петров

Камен Ситнилски е въстановен на работа в Прокуратута от Главният прокурор Никола Филчев със съдействието именно на двама от клиентите си Георги Петканов и Алексей Петров.Въпреки натискът ВСС трипъти отхвърля кандидатурата на Ситнилски.

Името на Камен Ситнилски е свързано с редица дела иницирани от Прокурора Ситнилски с цел финансов РЕКЕТ. На базата на информации черпани от НСБОП и при осигурен политически чадър от НДСВ - са предприети атаки срещу Христо Григоров - председател на БЧК и спряган за кандидат на опозицията за Президент на Републиката.

Десетки са случаите на икономически дела в които прокурорът Ситнилски заема страна по имуществени спорове вземайки страната на една от страните.Най-скандален е случаят със споровете между бившите собствници на фалиралата банка “Тракия”.

Заместник-главният прокурор стопира едни от скандалните случаи на поръчкови убийства.Известни са случайте на заплашване с ликвидиране на свидетели по такива дела.

Предупреждение за ликвидиране на свидетели от заместник-главният прокурор Камен Ситнилски е отправено ако продължи да “рови” и търси отговорност от Поръчителя и изпълнителите на наглото и демонстративно убийство на военния прокурор Колев в 2002 г. Какво по-ясно предупреждение от думите на Ситнилски към Нанка Колева: “Престани да ровиш по това дело! Ако продължиш, ще има нови трупове!”.

В последните месеци се появиха допълнителни случаи на рекет оказван от Камен Ситнилски към разследвани.След плащането на исканият “откуп” делата се потулват и обикновенно завършват с минимални претенции от страна на прокуратурата.Подкупите получавани от Камен Ситнилски са в размер на милиони левове.

Разчита на информацията получавана от членовете на Фамилията “Ситнилски” и оказва определящо въздействие върху действията на НСБОП, МВР,Националната следствена служба, Апелативният съд-София, Агенция “Митници” Върховна касационна прокуратура.

Главата на Фамилията “Ситнилски” Зам.главният прокурор Камен Ситнилски разчита и разменя информация и съдействие от:

Алексей Петров в ДАНС

Георги Петканов в Министерство на правасъдито а впослествие в Народното Събрание.

Красимир Младенов бивш зам.шеф на ЦСБОП, а впоследствие функционер в ГЕРБ и приближен на столичният кмет Бойко Борисов.

Филко Славов в Отряда на баретите, както и чрез Алексей Петров.

Организацията създадена от Камен Сеитнилски с цел рекет използва ловко и систематично политическата конюктура и се насочва към “обектите си” само когато разчита ясни сигнали за благосклонно отношение от страна на Силните на деня към атаката срущу определени субекти-донори.

“Няма политическа поръчка без икономически интерес. Поне аз не знам” - това са думите често споделяни от Зам.Главният прокурор Камен Добринов Ситнилски.

 



Тагове:   нап,   далавери,


Гласувай:
0



1. анонимен - вязание крючком ажурные платья
24.10.2012 11:57
Здраствуйте!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://smotrihd.ru/user/Ruineestish/>джинсы с завышенной талией купить </a> распродажи в испании <a href=http://fixed-match.com/user/EndomoUndeniA/>купить женские брюки большого размера </a> купить мужской белый пиджак <a href=http://mbtorrents.ru/user/Amogrargy/>купить платье для бальных танцев </a> одежда киры пластининой каталог ... Успехов Вам!
-====-
<a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>10% off Buy now online Kamagra certified online pharmacy </a> - 10% off overnight cash on delivery Kamagra c.o.d. u.s :.10% off Cheap Generic Kamagra online pharmacy caverta .:<a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>10% off Kamagra gel online </a> - 10% off viagra kalnagra Kamagra
цитирай
2. анонимен - reverse phone
29.10.2012 01:55
hdbhaliijgdgxzgxwcpmfcd, reverse cellular phone lookup cell phone <a href="http://101reversephonelookup.com/">reverse phone</a>, liyfpxjozzfnnwniblhdo <a href=http://101reversephonelookup.com/>reverse phone</a>, ngiexbxzaqcazhhbpwe
цитирай
3. анонимен - дешевая одежда интернет магазин москва
30.10.2012 09:01
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://brikety-toplivnye.ru/user/Toofurigorp/>костюм купить киев </a> купить туфли <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#купить-одежду-по-интернету»>купить одежду по интернету</a> платье меряла <a href=http://www.den-tamada.ru/user/erapCececrync/>зимняя детская обувь распродажа </a> одежда через интернет ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>where to Buy Kamagra Generic order </a> - overnight cash on delivery Kamagra c.o.d. u.s : Kamagra 100mg adelaide : Discount for re 5 7 % <a href=http://cialisex.mediaplace.biz/>Cheap Kamagra in us </a> - Kamagra 100mg Online ajanta pharma
цитирай
4. анонимен - детская одежда kanz интернет магазин
31.10.2012 01:31
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.sexblues.ru/user/CofeSabeSen/>платья херсон </a> вязаные свитера мужские <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#женские-сумки-через-плечо-купить»>женские сумки через плечо купить</a> новое платье королевой онлайн <a href=http://jazzbluesclub.com/user/attifysip/>трусики </a> купить одежду в интернет магазине ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Buy Cheap Online prescription Kamagra </a> - kamagra vinden : viagra Kamagra offers erectile dysfunction : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>how to get Kamagra overnight delivery </a> - Online Order Kamagra delivered overnight
цитирай
5. анонимен - вечерние платья 2012 фото
01.11.2012 12:05
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://online-gamess.comuf.com/index.php?subaction=userinfo&user=itekeelpNip>купить обувь в китае </a> кожаные мужские куртки <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#интернет-магазин-одежды-фото»>интернет магазин одежды фото</a> интернет магазин стоковой детской одежды <a href=http://regore.org/user/aceroImmory/>где купить классическое платье </a> интернет магазин для беременных ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
Discount for Christmas a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>kamagra paypal online </a> - Kamagra au maroc : purchase Cheap Kamagra Generic without a prescription : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Kamagra Online Canada </a> - Kamagra Holland
цитирай
6. анонимен - купить юбку в интернет магазине
03.11.2012 03:37
Привет!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://courier-pskov.ru/user/sleepinseds/>платья кораллового цвета </a> короткие юбки <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>длина платья </a> магазины нижнего белья <a href=http://www.ivanpylypec.com/user/Inhendlem/>сайты интернет магазинов детской одежды </a> купить женское нижнее белье ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Kamagra possession </a> - Kamagra kent : Buy Cheap UK Kamagra pills : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>Kamagra wysylka </a> - online kamagra oral jelly
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1864727
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031