Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 16:02 - Скандалът с ДАНС
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 3344 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 28.10.2009 21:22


Тайният доклад на ДАНС, който накара премиерът Бойко Борисов да възкликне "В каква държава живеем!" и да поиска съд за предшественика си Станишев, допуснал предназначеният за него документ да бъде неправомерно изнесен, циркулира из Интернет.

В мрежата са качени 26 фотокопирани страници, за които може само да се предполага, че са на оригиналния документ. Според думите на премиера от събота документът е от 30 страници.

Покрай Гамизов са били подслушвани телефоните на съветниците на тогавашния премиер Сергей Станишев - Ценка Атанасова, Драгомир Стойнев, Росен Карадимов, Ирена Борисова, които били впрегнати да лобират да се прокара през МС решение в изгода на компания, консултирана от Гамизов.

В обсега на подслушвания кръг попада и социалният антрополог и преподавател в НБУ Харалан Александров (доверено лице на Гамизов) и служителят в Министерството на отбраната Костадин Сирлещов. Описано е дори как в период от три месеца през късната пролет и лятото на 2008 г. Гамизов и Сертов контактували 36 пъти – 21 SMS и 15 разговора, след което контактите станали "конспиративни".

На бившия депутат от БСП Татяна Дончева са посветени цели големи пасажи с известните внушения за намесата й в работата на ДАНС.

Петко Сертов съзнателно не е вземал мерки, за да ограничи и вкара в рамките на служебните действията на Алексей Петров, става ясно от документа.

Алексей Петров и действията му покрай сайта "Опасните". По-голямата част от изложеното е компилация на вече въртени в публичното пространство твърдения – за разговора на Петров с журналиста Огнян Стефанов и как е бил заплашен синът на Стефанов, за натиска му над медии и главни редактори, за неспособността му да бъде служител на ДАНС поради липса на квалификация и др.
............................................

Иван Драшков: Структури в ДАНС са работили като улични банди
"Лeгитимните институции или престъпни типове ще командват държавата " http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157955&srcpos=4
В ДАНС е имало пълен хаос, а определени структури в агенцията са работели като улични банди и организирани престъпни групи. Стигнало се е до физическа разправа между служители в самата сграда на агенцията. Още много нейни доклади са изчезнали, а половината й архив е преснет и изнесен. Справката е била последен опит до министър-председателя да стигне истината за "безобразното съсипване на службата" и той да предприеме някакви действия. Това обаче не е станало, а спрямо служители, за които имало подозрение, че са участвали в написването на справката, в службата е започнал тормоз. Защо като виновник за изтичането на секретна информация се сочи ДАНС, а не органа, създаден със закон да контролира системата за класифицирана информация, а именно ДКСИ?. Това попита във вторник пред БНР бившият депутат от ДСБ и директор преди десет години на НСС Атанас Атанасов. ... Секретните доклади, изработени в ДАНС, връчени на бившия премиер Сергей Станишев и след това изчезнали от кабинета му, се умножиха и станаха девет, а по думите на Бойко Борисов, "май и десет".

докладите-справки е за "възможни мерки на Министерството на финансите на САЩ относно банковата система", друг е за "контрабандни канали през България с участието на митничари", следващ "за далавери с ток от АЕЦ "Козлодуй", за търг за доставка на специална продукция. Изчезнали са и доклад-справка "за нарушения на областната управа на град Плевен", доклад за това как енергийната харта може да се използва като политическо оръжие от Русия и др.

Тези документи ги няма никъде, каза Борисов. В сряда сутринта е бил крайният срок, в който служителите на ДАНС е трябвало да докладват дали въпросните справки не са "някъде из техните каси, шкафчета и т.н"., каза Борисов.

 .......
Станишев  -.....

"Справката на ДАНС, излязла от Министерския съвет, е върната от мен в ДАНС и там е направена комисия за проверка на информацията. След това не се е връщала при мен"

Добре е да се провери и кръгът "Котараците" около Борисов, който печели поръчки за метрото, за езерото "Ариана" и др. Освен това посъветва премиерът да отговори защо не се е явил да свидетелства по делото на Сретен Йосич в съда в Белград.

Думите на Станишев за кръга "Котараците" предизвика веднага реакцията на Борисов,
.......................................................................
от нета --

- Кой не знае за Котараците, за Людмил Стойков, за Федката, за Сашо Сталийски, за проститутките от Москва с чартъра на Ветко Арабаджиев...
-Там се готви много вкусно, а Сталийски и Людмил Стойков вече псуват стария патрон Гоце от Косача. Котараците са касиерите на Първанов. Тях ги лансира един благ чичко на име Чавдар Чернев:)



Тагове:   ДАНС,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - hi i like you, you like me ? you are qka ...
20.11.2009 12:48
hi i like you , you like me ? you are qka tupalka :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1868927
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930