Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 13:49 - КОЙ КОЙ Е В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО - официално инфо
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 91523 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2009 13:19


Министър-председател - Бойко Методиев Борисов. Роден е на 13 юни 1959 г. в Банкя. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава докторска дисертация на тема "Психофизическата подготовка на оперативния състав" и получава научна степен доктор на педагогическите науки. През 1989 г. напуска системата на МВР и работи като охранител.  През 1991 г. създава охранителната фирма "Ипон-1 ООД". С Указ 194/2001 г. на президента на Република България е назначен  за главен секретар на МВР на 1 септември 2001 г. На 14 септември 2005 г. подава рапорт до министъра на вътрешните работи Румен Петков за напускане и е освободен на 19 септември 2005 г. На 18 септември 2005 г. Инициативен комитет, в който влизат известни спортисти, лекари, издатели, издига кандидатурата му  за кмет на София на  частичните местни избори на 29 октомври 2005 г. Избран е на втория тур на 5 ноември 2005 г. с 68,5 процента, а на 10 ноември 2005 г. полага клетва. Преизбран е за нов мандат на местните избори на 28 октомври 2007 г. с 53,58 процента, а кандидатурата му е издигната от партия ГЕРБ. !

Стандарт - Премиерът Борисов с безценни уроци от Тато и царя
Кметът на държавата
извървя пътя от Банкя до жълтите павета, стана любимец на народа
Зодия: Близнаци
Последна заемана длъжност: кмет на София
Хоби: футбол, тенис, шах
Той има кармата и харизмата да сложи ред в България. И да разбие на пух и прах статуквото от годините на прехода.
Постепенно се превърна в любимец на народа. Защото умее простичко и ясно да формулира и насочва гнева си.
Семейството на Тодор Живков го наема за лична охрана на бившия соцдържавен глава. Впоследствие фирмата му пази и Симеон Сакскобургготски. Борисов винаги е признавал, че от двамата държавници е получил безценни уроци.
Момчето от Банкя извървя пътя до жълтите павета, разказват с гордост съгражданите му. Сега държавата ще легне на плещите на Генерала.
==========================

Вицепремиер и министър на вътрешните работи - Цветан Генчев Цветанов. Роден е на 8 април  1965 г. в София. Завършва Националната спортна академия и право в УНСС. От 1987 г. работи в системата на МВР. От 2001 г. до 14 септември 2005 г. е оперативен помощник на главния секретар на МВР Бойко Борисов и ръководител на сектор "Ръководство в МВР". След изборите за местни органи на властта през октомври  2005 г. е заместник-кмет на София по "Координация, контрол, обществен ред и сигурност" /ноември 2005 - 1 декември 2006/. От 3 декември 2006 г. е председател на партия ГЕРБ с неформален лидер  Бойко Борисов - кмет на София. На парламентарните избори на 5 юли 2009 г. е избран за мажоритарен депутат от партия ГЕРБ - Велико Търново. В 41-ото Народно събрание е председател на ПГ на ГЕРБ.
=============================

Вицепремиер и министър на финансите - Симеон Дянков. Роден е на 13 юли 1970 г.  в София. Учи международни икономически отношения в УНСС, във  виенски университет и в университет в Берлин. През 1991 г. заминава за САЩ, където в университета "Питсбърг" защитава докторантура по международни търговски и финансови отношения. Доктор е по икономика от Мичиганския университет. От 1995 г. работи за Световната банка, където в момента е главен икономист по финанси и частно дело. От пролетта на 2009 г.  ръководи групата на Световната банка за антикризисни политики. Директор е на научен център в Харвард.
===================================

Министър на образованието, младежта и науката - Йорданка Асенова Фандъкова. Родена е на 12 април 1962 г. в Самоков. Завършва руска филология в СУ "Св. Климент Охридски", специализира мениджмънт в образованието по проект на Министерството на образованието и науката в "Гьоте институт" и Културком такт - Австрия. От 1998 до 2005 г.  е директор на 73-о СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик". От декември 2005 г. е заместник-кмет  в Столична община по култура, образование, спорт и превенция на зависимости. От април 2009 г. е председател на сдружение  "Граждани за европейско развитие на България". На парламентарните избори за 41-о Народно събрание, произведени на 5 юли 2009 г., е избрана за депутат от партия ГЕРБ  в 24 МИР - София.
.=================================

Министър на земеделието и храните - Мирослав Христофоров Найденов. Роден е на 14 декември 1968 г. Завършва Института по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Специализирал е "Ветеринарна медицина" в Тракийски университет - Стара Загора и в Берн - Швейцария. През 2008 г.  завършва курс по програмата за политически лидери в Държавния департамент - САЩ. Бил е директор на Районна ветеринарномедицинска служба - Враца (2002-2004). Главен секретар на Национална ветеринарномедицинска служба (юли 2005 - октомври 2006), директор на Общинско предприятие "Екоравновесие", председател на сдружение "Гилдия на частно практикуващите ветеринарни лекари във врачанска област", заместник-председател на сдружение "Българска социация на ветеринарните лекари за дребни животни". Председател на Експертната комисия по земеделие и гори на ПП ГЕРБ. На изборите за 41-о Народно събрание, произведени на 5 юли 2009 г.,  е избран за депутат от партия "ГЕРБ" - Враца. Владее френски, руски и английски. Женен, с две деца.
==================================

Министър на околната среда и водите - Нона Караджова. Тя е на 39 години. Била е директор на дирекция "Стратегия, евроинтеграция и международна дейност" в Министерството на околната среда по време на правителствата на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски. Участвала е активно в преговорите с Европейски съюз по предприсъединителна глава "Околна среда". Работила е в сферата на екологията като консултант.

зам министър - Евдокия Манева
=========================

Министър на културата - Вежди Летиф Рашидов. Роден е на 14 декември  1951 г. в  Димитровград. Завършва Държавната художествена академия в София - специалност скулптура. Ученик е на проф. Димитър  Даскалов. През 1994 г., след 37 изложби в чужбина, открива първата си самостоятелна изложба в България. Вежди Рашидов е автор на идеята за паметник с ключа на София. Негова изработка са статуетките за призовете "Сирак Скитник" на Българското национално радио, "Златна роза" на фестивала на българския филм във Варна, приза "Полицай на годината" на Министерството на вътрешните работи. Обявен е за почетен гражданин на Армения, а в България - на Кърджали, Мадан и Дулово. Народен художник е на Турция. Бил е член на обществения Съвет по култура при президента Петър Стоянов, общински съветник в Столичния общински съвет от гражданско  движение "Св. Георги Софийски", член на Съвета по духовно развитие към президента Георги Първанов. На изборите за 41-о Народно събрание на 5 юли 2009 г. е избран за депутат от партия ГЕРБ в Кърджали.
============================

Министър на правосъдието - Маргарита Стефанова Попова. Родена е на 15 май 1956 г. Завършва българска филология и право в СУ "Св. Климент Охридски". Кариерата й на прокурор започва през 1990 г. като младши прокурор на Пирдоп. През 1991 г. става районен прокурор на Своге. От 1996 г. до 16 юни 2004 г. ръководи Софийска окръжна прокуратура. След това продължава да работи като прокурор в Софийска окръжна прокуратура. През юни 2006 г. главният прокурор Борис Велчев я привлича в екипа си. На 21 септември 2006 г. със заповед на Борис Велчев е определена да изпълнява функциите на говорител на главния прокурор. През септември 2008 г. оглавява създаденото тогава спецзвено във Върховната касационна прокуратура за борба със злоупотребите с пари от европейските фондове.
зам. м-ри -  Това са Жанета Петрова от Върховния административен съд, Даниела Машева от Върховната касационна прокуратура и Христо Ангелов от Върховната административна прокуратура.
Жанета Петрова ще отговаря за законодателството. Европейското сътрудничество и представителството в Европейския съд за правата на човека ще бъде ресор на Даниела Машева, а Христо Ангелов ще отговаря за изпълнението на наказанията и съдебната охрана.
===============================================

Министър на отбраната - Николай Евтимов Младенов. Роден е на 5 май 1972 г. в София. Завършва "Международни отношения" в Университета за национално и световно стопанство и магистратура по "Международни отношения" в "Кралския колеж" - Лондон.
Програмен директор на фондация "Отворено общество" - София  /1996-1998/. Програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка /1998-1999/. От 2005 г. до 2007 г. работи
като консултант на Световната банка. През 2006 г . е съветник към комисиите по отбрана и външна политика на Иракския парламент. На 12 март 2002 г. е избран за член на НИС на СДС. От 26 март 2002 г. до 22 февруари 2004 г. е  говорител на партията, а от 22 февруари 2004 г. и заместник-председател на СДС. На 16 август 2005 г. подава оставка пред Националния съвет на партията. На първите за България избори за членове на Европейски парламент на  20 май 2007 г. Николай Младенов е избран за депутат от партия ГЕРБ.
=================================

Министър на труда и социалната политика - Тотю Младенов Младенов. Роден е на 19 юни 1964 г. във Враца. Завършва специалност "Водоснабдяване и канализация" във Висшия институт по архитектура и строителство. Специализирал е в САЩ, Германия, Франция, Белгия и др. в областта на осигуряването, квалификацията и преквалификацията. Бил е конфедерален секретар на КТ "Подкрепа"по информационната политика, по социалната политика, педседател на Надзорния съвет на Националната служба по заетостта, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" към Министерството на труда и социалната политика. На местните избори на 4 ноември 2007 г. е избран за кмет на община Враца, издигнат от партия ГЕРБ.
=======================================

Министър на здравеопазването - д-р Божидар Михайлов Нанев. Роден е на 19 януари 1963 г. в Димитровград. Специалист е по обща, гръдна и детска хирургия. Работи в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" - Варна. Хоноруван асистент е по детска хирургия към Катедрата по обща и оперативна хирургия, анестезиология и интензивно лечение към Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна. От 2008 г. е председател на "Районна колегия на БЛС" - Варна, а от 10 януари 2009 г. е председател на Български лекарски съюз.
==============================

Министър на икономиката, енергетиката и туризма - Трайчо Димитров Трайков. Роден е на 19 април 1970 г. Прокурист е на "ЕВН България Топлофикация" - ЕАД и на "ЕВН България Електроразпределение" - АД.
зам. м.р - Мая Христова – управляващ съдружник на TPA Horwath за България. Г-жа Христова има магистърска степен по Икономика и бакалавърска степен по Право от УНСС, София и е СМС Сертифициран Управленски Консултант към Българска Асоциация на Управленските Консултантски Организации.
Г-жа Христова е икономист с дългогодишен професионален опит в областта на финансовия анализ, регулаторното и стратегическо финансово консултиране. Работила е като мениджър по проекти, които предоставят нормативни и счетоводни регулаторни указания, разработване на методологии и развитие на подходи за усъвършенстване на различни аспекти на енергийното регулиране в България.
Значителна част от опита й в енергийния сектор е в сферата на регулаторното и институционално преструктуриране, квалифициран експерт е в областта на: Дългосрочно интегрирано ресурсно планиране, управление на паричните потоци; Регулаторно счетоводство, Единна система за счетоводно отчитане за секторите „ютилитис”; Бизнес планиране и развитие; Финансови анализи и модели; Разработване на енергийното регулаторно законодателство.
Г-жа Христова e ръководила и участвала в множество проекти на USAID, Световна банка, Европейска банка за възстановяване и развитие (EBRD), PHARE, както и гост- лектор на редица международни конференции и семинари в страната и чужбина

зам. м-р Евгени Ангелов, който е изп. директор на фонда за дялови инвестиции в Югоизточна Европа "Attria Capital", ще работи по проблемите на икономиката,

зам м-р Иво Маринов общинският съветник от София   ще отговаря за туристическия бранш. Иво Маринов е роден през 1963 г. в София. Завършил е френски лицей в Алжир, след което се дипломира като магистър в Икономическия унверситет- Варна.

Иво Маринов започва професионалната си кариера в "Сердиком" АД, след което работи и в "Интерсервиз- Узунов" и КТ "Подкрепа". В сферата на туризма започва работа през 1995 г., когато става експерт в комитета по туризъм към Министерски съвет. След това последователно е директор на отдел "Международно сътрудничество" към министерството на търговията и туризма, на дирекция "Туристическа политика" в министерството на икономиката, а по-късно в министерството на културата и в агенцията по туризъм. През 2006 г. Иво Маринов става главен секретар на съюза на туристическата индустрия, а от 2007 г. досега е общински съветник от ГЕРБ в София. 

.====================================

Министър на регионалното развитие - Росен Асенов Плевнелиев. Роден е на 14 май 1964 г. в Гоце Делчев. Завършва ВМЕИ - София. През 1990 г. основава "Ирис Интернешънъл" - първата Българска строителна компания, която придобива сертификат ISO 9001. От 1991 до 1998 г. работи в Германия като съсобственик на строителна фирма, която става подизпълнител на германската "Lindner". От 1998 г. Плевнелиев е основател и управител на компаниите от групата "Lindner Bulgaria" ЕООД. Член е на Борда на директорите на КРИБ и управител на "Бизнес парк София".
=============================

Министър на транспорта, информационните технологи и съобщенията - Александър Цветков. Роден е на 26 август 1967 г. в Плевен. Завършил е магистратури по "Международни икономически отношение" в УНСС и по "Транспортно строителство" във ВИАС. Бил е заместник-началник на управление в Главно управление "Пътища", началник на отдел в изпълнителна агенция "Пътища", директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" в Столичната община. От септември 2008 г. е заместник-кмет на Столичната община по транспорт и транспортни комуникации.
===================================

Министър на външните работи - Румяна Русева Желева. Родена е на 18 април 1969 г. Завършва "Социална педагогика" в СУ "Св. Кл. Охридски". През 2005 г. започва работа като научен сътрудник I степен работи в Института по социология при БАН, Секция "Социология на труда и социална политика" в БАН. Доктор по социология (PhD) - Otto-von-Guericke Universitat, Германия. От 2007 г. е гост-професор по European Studies Университет Магдебург, Германия. На първите избори в България за членове на Европейския парламент Румяна Желева е избрана за депутат, издигнат от партия ГЕРБ. На следващите избори за членове на Европейския парламент Желева отново е избрана за член на парламента.
===========================

Министър на физическото възпитание и спорта - Свилен Емилов Нейков. Роден е на 14 декември 1964 г. във Варна. През 1990 г. завършва Националната спортна академия. Работи като главен асистент в Националната спорта академия. Ръководи упражнения по "Основи на спортната тренировка на студенти, участва в спортно-педагогически практики и треньорски семинари. Многократен шампион на България и Балканите по гребане, финалист на Световните първенства през 1989 г. и  1990 г., студентски световен шампион на Универсиада 1989 г. в  Дунсбург, Германия. Женен за олимпийската и световна шампионка Румяна Нейкова. Обявен е за треньор номер едно на България за 2008 година.
==========================

Министър без портфейл - проф. Божидар Димитров Стоянов е роден е на 3 декември  1945 г. в Созопол. През 1959 г. завършва основното си образование  в Созопол, а през 1964 г.  Механотехникума в Бургас - специалност вътрешни двигатели. Получава  сертификт и за моторист корабни двигатели II степен.
Работи в "Океански риболов" като хладилен техник (1967-1970). Занимава се и с подводен спорт. Като леководолаз през 1962 г. става и републикански шампион за мъже.  През 1975 г. завършва история в Софийския университет "Климент Охридски".
=============================

Информацията е на БТА
Приоритетите на новия кабинет:
- Повишаване на доходите, растеж и модернизиране на икономиката. Гарантиране на финансовата стабилност, спиране на ограбването на държавни пари, модернизиране на икономиката.

- Гарантиране на правовия ред, ограничаване на престъпността и корупцията. Самовзискателност и дисциплина от всеки член на правителството.

- Реформиране и гарантиране ефективността на работа на съдебната система. Ще следваме препоръките на Еврокомисията и ще работим за осъвременяване на законодателната рамка.

- Възстановяване на доверието на европейските партньори и възстановяване на спрените плащания от Брюксел.

- Подобряване на социалната сигурност и здравеопазването на българските граждани.

- Развитие на човешкия капитал на нацията и създаване на условия за успех на всеки гражданин чрез подобряване на образованието и опазване на културата.

- Превръщане на страната в основен фактор за стабилността на региона и света.

Принципите:
- Честност към гражданите и висока критичност към самите нас.

- Откритост и прозрачност на всяко наше действие.

- Отказ от корупция, неправомерно обвързване със скрити икономически, политически и други интереси.

- Упоритост и последователност до постигане на конкретни резултати.

- Диалог с обществото и гражданските организации.

- Отговорност към българските граждани, институции и историята на България.

Борисов:
Правителството на европейска интеграция ще следва тези принципи в своята политика и ще полага усилия, за да печели парламентарна подкрепа за своите решения. По волята на избирателите ние нямаме сигурно парламентарно мнозинство. Но и в живота на българите няма сигурни гаранции за успех. Това обстоятелство не ни обрича или плаши, то ни дава шанс да взимаме най-правилните решения



Тагове:   власт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1864591
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031