Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2009 10:21 - Разчистване на сметки в БСПи спонсорите
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 1559 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2009 13:58


Цветков съобщи, че документът е изготвен от бившия служител на МВР Пламен Папалезов въз основа на информация, събрана със СРС, предадена му от хора от службите, които нямали доверие на ръководството на МВР и търсили начин да информират директно премиера Станишев.

Много от твърденията в справката се засичат със станали известни около записаните със СРС телефонни разговори на бившия зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов. Скандалът, по време на който пред комисия в парламента още данни изнесоха бившия главен секретар на МВР ген. Илия Илиев и ген. Ваньо Танов, бивш директор на ГДБОП, доведе до оставката на министър Румен Петков и отстраняването на ген. Валентин Петров.

В справката се твърди още, че "Винпром-Пещера” АД е сред спонсорите и на миналогодишната предизборна кампания на ГЕРБ - 200 000 лв., връчени лично на Бойко Борисов от Антон Щерев, един от собствениците на фирмата. Връзката Щерев-Борисов е изградена с посредничеството на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, близък приятел на Румен Петков.
Справката на Цвятко Цветков   http://mediapool.bg/site/images/spravka.pdf
..................

Кутев упрекна двамата дългогодишни членове на изпълнителното бюро на партията и бивши министри, че "седяха отляво и отдясно" на Станишев, имаха вътрешнопартийната и изпълнителната власт и нищо не направиха".  "Хора, които през последните десет години бяха в изпълнителното бюро, били са министри на Виденов сега ни упрекват, че ние сме виновни за провала на политиката", подчерта той.По думите му бившият премиер е бил принуден да живее с компромиси - не само в тройната коалиция, но и вътрешнопартийни. Той не е можел да прави политики, а само да ги добавя.

Сега, според Кутев, Станишев е готов да направи промени в партията, да я реформира и да я изведе напред. "Ако хората, които го притискаха, застанат сега до млад човек и продължат така - никаква промяна в БСП няма да има", подчерта той.

Според Кутев в партията тече "канибалски процес". "В момент, в който правителството на Бойко Борисов води политика на  геноцид към българския народ, ние се занимаваме с проблеми вътре в БСП", каза той.

След като  преди ден Петков заяви, че БСП се нуждае от нов лидер-биткаджия и че Станишев вече няма нужния авторитет, за да осъществи радикална промяна в партията, вчера Овчаров предупреди, че на конгреса ще бъдат казани тежки истини за случвалото се в последните години и призова председателя: "Сергей, иди си с мир".

Ако по времето на Жан Виденов беше разбита тезата за най-компетентните управленци, които притежаваме, сега беше разбита моралната теза, че БСП има право да управлява, добави той.

"Кой беше Сергей Станишев, нали Георги Първанов го извади като зайче от ръкава си и веднага стана незаменим?"

Овчаров каза, няма да се кандидатира за лидер на БСП, за да бъде алиби за "поредната група некадърници, които да се оправдават, че този им пречел, или онзи"

Дончева: Хората ни мразят, да върнем доверието

"Обществото ни мрази от една година насам, а ние пропуснахме това. Смятахме, че като говорим за нашето управление, хората трябва да го приемат – е, не го приеха", заяви Дончева. Според нея няма смисъл да обясняват колко успешно са управлявали, защото има "глухота".

Тя смята, че за последните 20 години БСП не е била в по-тежка ситуация и припомни, че преди две десетилетия имали 1 милион членове.

"Въпросът е сега дали партията ще води битка за оцеляване или ще разширява влиянието си", посочи той пред репортери. По думите му на срещите с партийния актив през изминалия месец, хората са изразили притеснението си силните фигури в БСП да не "убият" партията
.....................................




Тагове:   сметка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1867953
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930