Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2010 17:20 - Скандалът Желева
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 4059 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2010 22:46


ГЕРБОРЕЗИЛ


Следната хронология извадена от Търговския и Имотния регистър дава интересно допълнение към картината с бизнес делата на Румяна Желева.

07.11.1998 Калин Рогачев и Красимир Желев (съпругът на Желева) основават фирмата "Глобал Консулт" ООД

27.12.2000 Стамен Чолаков и Станислав Донев влизат в капитала на "Глобал Консулт" ООД чрез фирмата "НОБЛЕКС" ООД. Донев и Желев са отдавнашни познати и до момента са в борда на ВИК "Бургас".

19.02.2003 г. Появява се фирмата "Източни имоти" - ООД със съсобственици Станислав Донев, Стамен Чолаков, Станислав Касъров, Николай Кожухаров и Людмила Георгиева, която става управител.

21.10.2003 "Глобал Консулт" - ООД става съдружник на "Източни имоти" - ООД с 40% от капитала

10.02.2004 "Глобал Консулт" - ООД става собственост на Пламен Панайотов и Костадин Костадинов. Желев и Донев вече не са свързани с фирмата.

14.09.2004 "Глобал Консулт" ООД решава да се пререгистрира като "Глобал Консулт" ЕООД. Костадинов продава всичко на Панайотов, който става едноличен собственик.

09.06.2006 "Глобал Консулт" - ЕООД става собственост на Румяна Желева, която купува фирмата от Пламен Панайотов. В този момент тя става собственик и на 40% от "Източни имоти" - ООД

21.04.2007 Управителят на "Източни имоти" - ООД Младен Желязков основава "Източни имоти Прим" - ЕООД, което е 100% собственост на Източни имоти - ООД

Така излиза, че Желева чрез "Глобал Консулт" - EООД има участие в две дружества.
...............................................................

В окото на бурята
Стояна Георгиева
15 Януари 2010

Първият външнополитически приоритет, обявен от външния министър Румяна Желева във всичките й официални изявления след встъпване в длъжност – "Поставянето на България в центъра на европейската политика" - се сбъдна неочаквано бързо, макар и по превратен начин. И Желева, и България днес са не само в центъра на европейската политика и медии, но са епицентър на мощен политически скандал, който разлюля Брюксел.

  Борисов: Имаше и по-трагични кандидатури от нашата

Министерството на правосъдието "оневини" българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева, изготвяйки правно становище, според което тя не е в конфликт на интереси

 

ми пропуснала е примерно да декларира, като министър участия в ТД за последните 12ч. . т.2 от Декл.

"Бял ден няма да видиш"

 

че се учила на дипломация от контактите си с много чужденци по къмпингите на Черноморието, съобщението й, че е посетила разположената в Близкия изток Грузия, историческата й "среща в тоалетната" с Клинтън и Лавров, определението й, че ООН била неправителствена организация.
Най-дразнещото в Желева е непоклатимата й увереност, че щом е успяла "да си уреди нещата с когото трябва" у нас, "въпросът й е решен" и тя ще стане еврокомисар, без значение дали покрива елементарни професионални критерии и дали има някакви качества и биография за този пост. Това е обаче нещото, което ще й изяде главата. Европейците не са като българите - да преглъщат дебелашката наглост на управниците си и ще накажат Желева, а покрай нея ще го отнесат и гражданите за европейско развитие на България.

д-р Румяна Желева забърка ужасяващ международен скандал. Водевилът "Желева-еврокомисар" олицетвори пошлостта, порочните практики и пълната непрозрачност в икономическия и обществено-политическия живот на България през двете десетилетия преход. Всичко в Желева още отначало крещеше, че тя не става - невротичният език на тялото, крясъците към фоторепортерите в НС да я снимат "от три метра, като Анджелина Джоли". Бутафорните й скъпи костюмчета и бижута, изкуствен тен и изрусени коси, не скриха потресаващата й умствена немощ. Не стана симпатична дори и с просташките си танци и песни в пошли шоу-програми. България не е имала по-жалък външен министър. Само откровението й, че се е учила на дипломация като "контактувала с много чужденци" я направи непоклатим шампион на скудоумието. Тя намери за нужно обаче да ни обяви още, че вече е посещавала намиращата се в Близкия изток Грузия. Изпусна се, че "ходила няколко пъти до тоалетната, срещнала се с Клинтън и Лавров" и обяви ООН за неправителствена организация. Най-безцеремонно поиска да получи някой от ресорите енергетика, регионално сътрудничество, разширяване, но във всеки случай да е външнополитически. Най-дразнещото в Желева е непоклатимата й увереност, че щом е успяла "да си уреди нещата с когото трябва" у нас, тя ще стане еврокомисар, без значение дали има елементарни професионални качества. Тъкмо това обаче ще й изяде главата. Европейците не са като българите да преглъщат дебелашката наглост на управниците си и ще накажат Желева, а покрай нея ще го отнесат и гражданите за европейско развитие на България.

.....

Ударът дойде от Брюксел, откъдето Борисов обича да черпи легитимност за решенията си, постави под съмнение един от неговите министри и кандидат за висок пост в ЕС и даде нов тласък на въпросите за кадровата политика на ГЕРБ и нейния лидер.

"Ако ГЕРБ поддържа тезата, с която спечели - че в България ще се работи по европейски правила, нормално е да започне със собствените си членове и публични фигури. Как да настояваш другите да спазват правилата, ако ти не ги?

алеч по-изгоден за Борисов изглежда вторият вариант - да оттегли кандидатурата (или самата Желева да се откаже от надпреварата). Това дори може да стане под предлога, че все пак била дискредитирана от атаките на БСП и НДСВ и ще започне с негативи в новата комисия. В такъв случай ръцете на Барозу се развързват да снижи напрежението спрямо останалите членове на екипа си, а българският премиер получава важен коз.

 

"http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=9857001

В писмото си до министър-председателя Желева подава оставка и от поста външен министър, но в първото си изявление пред репортери Борисов отрече да е дал съгласие за това. В същото време от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха официално, че премиерът е приел оставката на Желева от всички постове.

"Няма причина да я оттегля от поста външен министър", заяви Борисов, "в МС не знаят какво правят, ето я резолюцията, оттеглям я само като кандидат за еврокомисар, ако някой си позволява да казва друго, ще го оправим"

Лидерите на ЕНП ми казаха: "това не е твой проблем, това е наш проблем, остави ни да се оправяме", обясни Борисов

...

единица мярка за незнание и неможене – една Желева

колко е куха Желева...
Госпожата след като напусна Европарламента беше толкова уверена, че ще стане комисар, че запази апартамента си, който държеше под наем, та чак досега. Апартамента се намира на китно място, близо до Европарламента и наема му е 1400 евро на месец.
Кухата лейка, не желаейки да изпусне хубавия апартамент, му плащаше наема досега, 6 или 7 месеца по 1400 евро. Но не стана еврокомисар и няма да ползва Брюкселския апартамент.

...





Тагове:   Желева,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1867091
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930