Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2010 14:27 - Икономическите досиета
Автор: karina19 Категория: Новини   
Прочетен: 4427 Коментари: 0 Гласове:
1



http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-11-02_03.html

Документите са близо 1200 тома. Те разкриват причините, заради които България на два пъти е била доведена до банкрут от управлението на комунистическата партия, а след 1987 г. икономиката й е била поддържана на изкуствено дишане с помощта на огромните кредити от западни държави и банки.

За годината на втория реален фалит на българската държава при комунизма следва да се смята не 1990 г., когато официално беше обявен, а 1987 г. Тогава външният дълг на страната надхвърля 6 млрд. долара и обслужването му през следващите две години се осъществява изключително чрез нови външни кредити, разкриват секретните документи по дело №4.
..................

Кой е Манол Велев???
Кой е Гриша Ганчев???
Кой е Емил Кюлев???
Кой е Захари Захариев???
Кой е Манджуков???
Кой е Филип Найденов - Фатик???
Кой е Стоил Славов???
Кой е Васил Илиев???
Кой е Георги Илиев???
Коя е Шинка Манова???

Златомир Орсов, Георги Гергов, Атанас Тилев, Георги Найденов, Манол Велв, Емил Кюлев, Илия Павлов,

Къде изчезнаха парите от държавния резерв???
Кой окраде задграничните дружества???
.......................

Зияд Туфик Ел Масри
За периода 1994 – 1995г., от неплатени мита и данъци, ливанецът Зияд Туфик Ел Масри се е облагодетелствал със 197,5 млн. лв.- мито, и около 121 млн.лв. данъци. Ел Масри е осъден, присъдата е потвърдена на всички инстанции. През 2006г., общински съветници от Общ.съвет – Бургас, доминиран тогава от БСП, правят обръщение към Първанов да помилва ливанеца. С Указ №120 от 18.12.2006 година вицепрезидентът Марин помилва Ел Масри

.

Гриша Ганчев - РОДЕН НА: 10 декември 1962 г. в Ловеч. Зодия Стрелец
ОБРАЗОВАНИЕ: гимназия, ВИИ "Карл Маркс", специалност "Счетоводство и контрол". Школа по мениджмънт в Сейнт Луис, САЩ, 1990 г. Задочно специалност "Право" в Югозападния университет в Благоевград
ЛИДЕРСКИ ПОЗИЦИИ: в петролния, енергийния, захарния, винарския и футболния бизнес

- Г-н Ганчев, името на вашата, бизнес империя "Литекс" има ли нещо общо с това на някогашната българска Литексбанк, базирана в Бейрут, през която се смята, че е ставало финансирането на сделките, осигурявали на социалистическата ни индустрия западни технологии?
- Аз съм от Града на люляците. Съвпадение е, че има банка "Литекс" и че древногръцкото име на люляка е литекс. Всъщност заради това фирмата ни носи същото име. Но наистина хора, свързани с тази банка, навремето ми дадоха стоков кредит. Продадохме стоката -спечелихме. Някои от тях още работят в България. Неодавна например стана една сделка - ливанецът г-н Шараф купи от военните онзи терен в София...
- На "Ситняково"?
- Да.
- Познавате ли се с купувача?

- Да, познавам се. Тъкмо той ми даде стоката, за която споменах, а аз я продадох с печалба. Основният произход на капитала ми обаче е български. Заедно с моите колеги имахме малки спестявания - те бяха маята, с която започнахме.
- Това, което казвате, е интересно - обикновено, когато питаш някой как си е направил първия милион, той твърди, че си е заложил апартамента, колата, едва ли не жената...
- Ние не сме го правили това.
- Вие лично не сте ли имали поне кола?
- Нямах нито кола, нито апартамент да залагам, нито пък жена си съм залагал, защото щеше да ме заколи - шегувам се.

- Но бизнесът ви вероятно не е започнал нашега?
- Започнахме в първата година на прехода - през 1990-а, с дребна търговия, както всички. После взехме да внасяме кафе, уиски, разни такива работи. След това излезе постановлението, разрешаващо на частни фирми бизнес с горива. И превключихме на "пета скорост", защото един банкер от тогавашната Първа частна банка ми повярва и ми даде пари на честна дума.
- За това вероятно съжалявате, че тази банка впоследствие преживя твърде тежки моменти?
- Така е, банката ги преживя и фалира, но банкерът се казва Карабулев, той беше директор на плевенския й клон. Заедно с него успяхме, така да се каже, да "излъжем" Венци Йосифов. В края на 1990 и началото на 1991 г. те ми дадоха 4 млн. долара. Тогава започнах да се занимавам с горива.
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=fklovech&Number=1945802396&page=1&view=collapsed&sb=5&part=
-------------------------------------

с решение на Политбюро, всяка година по 20-тина будни и отракани момчета са отивали на запад с достатъчно пари да почнат бизнес и да предоставят връзки и печалби на хората, които са ги пратили. До тези досиета г-н Първанов със сигурност има достъп. Нека да ги разгласи! Както и къде са потекли парите от това мащабно бизнес-начинание след 1990.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karina19
Категория: Новини
Прочетен: 1869529
Постинги: 90
Коментари: 360
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930